Yacon is oorspronkelijk afkomstig van het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Maar ook in de vruchtbare bodem van Kinrooi kan het knolgewas goed groeien, zonder tussenkomst van bestrijdingsmiddelen. De planten worden begin maart eerst in potjes gekweekt in de serre en daarna worden ze in mei in volle grond geplant om in november te worden geoogst.
Het Yacon knolgewas is knapperig, smaakt fris en zoet en is veelzijdig in gebruik. Het zit ook boordevol antioxidanten en gezonde probiotica. In de keuken kan het zowel warm als koud geserveerd worden. U kan het rauw eten in een salade maar ook tot puree of soep verwerken.
Verse yacon is verkrijgbaar in de automaat bij Hoeve 't Bommesaarke, van november tot half april.
Heb je de yaconconfituur, -stroop of -vruchtensap al geproefd? Zeker een aanrader. Deze kan je ook terugvinden in de automaat. Of koop deze lekker producten bij ons.
Bekijk hier het promotiefilmpje.
Waar moet je zijn?
Hoeve 't Bommesaarke
Kessenicherweg 27
3640 Geistingen
Wie meer wil weten over yacon kan een rondleiding aanvragen, en dit voor groepen vanaf 10 personen. De rondleiding op het domein in Kinrooi duurt ongeveer twee uur. De bezoekers worden verwelkomd met een kopje koffie of thee en een lekker stukje cake. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het domein.