Benodigdheden: voor 5 liter soep:
° Voor de kippenbouillon: 1/2 soepkip, 2 wortels, 3 stengels bleekselder, 2 stengels prei, 1 ui, tijm, laurierblad, peterseliestengel
° Voor de soep: 2 kg soepasperges, 0,5 kg asperges A-kwaliteit, 0,5 l room, maïzena expres of roux, currypoeder, peper & zout, peterselie
Bereiding:
° Kippenbouillon:
- Snij alle ingrediënten grof en doe in een soepketel. Voeg 5l water toe en laat zachtjes aan de kook komen. Laat dit 1,5 uur op een zacht vuurtje trekken.
- Zeef de bouillon (deze bouillon kan voor diverse soepen gebruikt worden).
° Soep:
- Schil de soepasperges en snij in grove stukken (van de schil kan je ook nog een bouillon maken, let op dat deze niet te bitter is). Laat de geschilde soepasperges langzaam garen in de bouillon.
- Mix de soep
- Bind met maïzena expres of een ander bindmiddel.
- Voeg room toe, een snuifje currypoeder en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de A-asperges. Snij in stukken als garnituur. Werk af met fijngehakte peterselie.
- TIP: Garneer de soep met wat roerei en gerookte zalm om de soep extra feestelijk te maken!
Dit is een recept van traiteur Peter Cremers.
Geen tijd of zin om zelf aspergesoep te maken, ga dan zeker langs bij Peter. In de automaat vindt u nog verschillende andere soepen en heerlijke gerechten terug.
Traiteur Peter Cremers, Processieweg 19, 3640 Kinrooi, +32 (0)478 42 61 70