Het Yaconseizoen is goed gestart met een paar leuke oogstevents bij
teler Leo Henckens. De yacon groeit van april tot november. Zij gebruiken geen
gewasbeschermingsmiddelen maar moeten de teelt wel onkruidvrij houden. Tijdens
de oogst wordt de yacon met een machine uit de grond gehaald, al gaat de rest
gewoon met de hand. De verse knollen worden particulier verkocht in tal van Vlaamse
supermarkten én in de hoevewinkel van het landbouwbedrijf Henckens-Snijkers,
Kessenicherweg te 3640 Kinrooi. Daarnaast zijn er ook
ambassadeurs die zich bezig houden met het verwerken van de yacon. Er is zelfs
een gin op basis van yacon (traiteur Peter Creemers). De yacon zorgt voor een
zoetige smaak en geeft een gele kleur aan de gin. Het is een lekker drankje
geworden dat nu ook verkrijgbaar is bij Toerisme Kinrooi. Wil je zelf aan de
slag met Yacon? Je vindt verschillende recepten terug op: www.tastyyacon.be.
$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home
$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home
$hide=mobile$show=home
$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1
$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1
$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1
$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1
$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1
$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1
$show=/p/faq.html
[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html
$show=home
[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post
/fa-envelope-o/ INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
/fa-clock-o/ MEEST RECENTE UPDATES$type=blogging$m=0$cate=0$sn=0$rm=0$c=7$va=0$show=post
/fa-fire/ TRENDING DEZE MAAND$type=one$hide=post
-
Hoeve ‘t Bommesaarke Henckens Leo en Snijkers Carine, Kessenicherweg 27, Geistingen Dagelijks vers fruit en groenten, ook asper...
-
Het recept van deze week kregen we van Yves Aerts, chef kok van Amitié, een van de nieuwe pareltjes in...
-
Hallo, mijn naam is Jos Franssen en als eigenaar van Hotel-Restaurant De Spaenjerd, ben ik zeer blij dat we vanaf zaterdag onze deuren wee...