Benodigdheden (voor 4 pers.)
- 16 mooie goed geschilde Kinrooise asperges
- 4 kipfilets van +/- 200 gr/stuk
- 12 schijven Maaslandse ham (vergelijkbaar met Par- maham)
- 400 gr krielaardappeltjes
- Maaslandse kruiden
- flesje Limburgse Witte (vergelijkbaar met Hoegaarden)
- ei-gelen
- melkerijboter
Kook de asperges af (gaar of bijtgaar) >>> snij de kipfilets in 3 delen, kruid met peper en zout en bak ze >>> wikkel de Maaslandse ham rond de gebakken kipfilet >>> laat de kipfilet verder garen in de oven >>> maak ondertussen de mousselinesaus >>> zet de melkerijboter op een laag pitje (geklaarde boter) >>> klop de ei-gelen met de Limburgse Witte en peper en zout op een licht vuurtje >>> voeg de ge- smolten boter al kloppend toe tot je een luchtige mousselinesaus hebt >>> ondertussen ook de krielaardappelen bak- ken en kruiden met Maaslandse kruiden >>> leg per bord 4 asperge >>> hierop 3 stukken kipfilet uit de oven >>>serveer dit met de mousselinesaus en de krielaardappeltjes
Wil je asperges op Kinrooise wijze alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar in een groot aantal restaurants in Kinrooi!
Wil je asperges op Kinrooise wijze alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar in een groot aantal restaurants in Kinrooi!