Een vichysoise van Kinrooise bloemkool en prei met een potje seizoensgroenten en Ophovense ham met een vinaigrette van Kinders Meuledröpke met ambachtelijk Maaslands kruidenbrood en boter.
Benodigdheden (4 pers.)
- 1 bloemkool
- 2 prei
- boter
- 1 grote aardappel
- kippenbouillon
- 12 sneden Ophovense ham
- witte kool
- Kinrooise appel
- wortel
- sla |azijn
- olie
- Meuledröpke
- Maaslandse kruiden
- bloem
- gist
- water
Smelt boter in de pan >>> Voeg de gesneden prei toe en laat even stoven >>> Voeg de gesneden bloemkool toe en voeg kippenbouillon toe tot alles onder water staat >>> Breng aan de kook met deksel >>> Als de soep kookt, voeg de gesneden aardappel toe en laat ± 15 min zacht koken >>> Pureer de soep >>>Salade van geraspte witte kool, wortel en appel >>> Maak een vinaigrette met olie, azijn en een scheutje Meuledröpke >>> Maak een brood door het deeg in een broodmachine te bereiden >>> Volg het gebruikelijke recept, maar in plaats van gewoon zout gebruik je 2 el maaslandse kruiden >>> Deel het deeg in 4 en bak de broodjes in een vorm in de oven >>> Serveer met (kruiden)boter.
Wil je de dagschotel van't schip alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar bij Botel Ophoven.
Wil je de dagschotel van't schip alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar bij Botel Ophoven.